Word lid

Heb je interesse om lid te worden van muziekvereniging Excelsior? Onderstaand tref je hierover meer informatie aan.

Wat hoort bij het lidmaatschap:

  • Instrument: Je krijgt een instrument in bruikleen van de vereniging, zolang als je lid bent. Niet alle instrumenten liggen zomaar op voorraad (de meeste overigens wel), dus over de instrumentkeuze kan overleg plaats vinden tussen het nieuwe lid en de vereniging.
  • Les: Wij vinden goed muziekonderwijs belangrijk, omdat daarmee een goede basis wordt gelegd voor de rest van je ‘muzikale carrière’. Daarom hebben wij onze eigen muziekschool Step into Music. Meer informatie vind je op de pagina over de muziekschool.
  • Bij Step1 en Step2: Nadat de basis van muziek op de muziekschool is bijgebracht kan er na een half jaar les in het opstaporkest worden ingestroomd. Samen muziek leren maken is hier het belangrijkste doel.
  • Bij het Boso Wind Orchestra: Zodra het A-diploma is behaald, kan je instromen in de harmonie. Dit is meestal na ongeveer 3 a 4 jaar les te hebben gevolgd. 
  • Ten behoeve van de lessen krijg je lesboeken in bruikleen van de muziekvereniging. Wanneer je in de orkesten meespeelt hoort ook de bladmuziek die je krijgt bij het lidmaatschap.


Kosten
Net als bij iedere andere vereniging wordt ook bij een muziekvereniging contributie betaald. Hiervan kopen en onderhouden wij de instrumenten, muziekstukken en uniformen, betalen we de zaalhuur van het Zoetzand, kunnen wij concerten geven enz. Neem voor meer informatie over de contributietarieven contact op met de secretaris van de vereniging (zie hieronder de contactgegevens).

Jeugdcultuurfonds
Muziekvereniging Excelsior werkt samen met het jeugdcultuurfonds van de gemeente Buren. Zij zorgen ervoor dat kinderen die graag aan cultuur willen doen, maar dat niet kunnen omdat hun ouders te weinig geld hebben, toch lessen kunnen gaan volgen. Het jeugdcultuurfonds betaald de kosten en vergoeden eventueel benodigde materialen tot een maximum van € 425,- per kind per jaar. Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar, waarvan de ouders weinig geld hebben, komen in aanmerking. Denk hierbij aan gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder 120% van het sociaal minimum. Alle kinderen uit het gezin komen in aanmerking. 

Contact
Meer informatie over Excelsior en/of lid worden? Bel of mail met Nikki van Overbeek 06-31795189 / info@excelsior-beusichem.nl

VriendenLoterij

Doe je weleens een aankoop via internet? Dan kan je onze muziekvereniging sponsoren!

Interesse om lid te worden?

Bezoek een keer een repetitie, proef de sfeer en krijg meer informatie.
Iedere dinsdagavond ben je welkom in 't Zoetzand te Beusichem rond 19.45 of 21.15 uur.

Lees meer over lid worden